DE STEEN

Het is niet alleen een lied, maar voor mij ook een symbool voor het avontuur dat ik recent ben aangegaan. “De politiek Steef, dat is iets voor jou.” Tot voor kort was politiek voor mij log en langzaam, stoffig en iets voor oude grijze mannen. Diezelfde oude grijze mannen applaudisseerden afgelopen dinsdag tijdens de ledenvergadering van PrO Oisterwijk, de progressieve partij van Oisterwijk, toen ik uiteenzette wat mij daar bracht. En bovendien, waarom ik zo nodig op het áller-állerlaatste moment nog een plek op de kandidaatslijst wilde bemachtigen.

Amper een week tijd en drie koffieafspraken waren ervoor nodig om me ervan te overtuigen: dit voelde voor mij als een warm bad. Zelden ging iets zo vanzelf. Door enkel en alleen te vertellen wie ik ben en waarvan mijn hart sneller gaat kloppen, werd het schijnbaar onmogelijke mogelijk. Een plek tussen de eerste acht verkiesbare leden van PrO. Dit moest zo zijn geloof ik.

Als ondernemerskind aansluiten bij een links georiënteerde partij, was dat wel zo gepast? Ja, want ik geloof in een wereld én in een economie waarin het niet altijd gaat over meer en beter en waarin prestatie en consumptie altijd hoogtij vieren. Ik geloof in een wereld waarin we met elkaar bouwen aan een duurzame samenleving, waarin mens, dier en milieu niet uitgeput raken maar elkaar juist versterken. Die steen wil ik verleggen. Zodat de rivier daarna nooit meer hetzelfde stroomt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.