UIT DE WAR

Soms lig ik er even vanaf. Uit de flow. Voel ik me ineens niet meer on top of the world. Ben ik uitgecheckt met de wereld. Kan ik me niet meer voorstellen hoe ik een paar dagen ervoor nog zoveel levensenergie voelde stromen dat ik heel de wereld aan kon. Hoe vaak dat voorkomt, vroeg een vriend me gisteren. Hij vervolgde streng: “eerlijk antwoorden”. Het eerste wat in me op kwam was het getal 5. “Vijf dagen per maand”, antwoordde ik. Ik weet niet of dat het gewenste antwoord voor hem was, voor mij was het een welkome realiteitscheck.

Die dagen heb ik net weer achter de rug. Nog altijd afvragende waar het steeds weer vandaan komt. Het afmaken van mijn visionboard liet mijn batterij weer vol stromen merkte ik. Lang had ik het voor me uitgeschoven, omdat ik het in mijn hoofd al af wilde hebben voordat ik zou beginnen met knippen en plakken. Wat er gebeurde toen ik maar gewoon begon was magisch. In een klein uurtje tijd veranderde de stapel tijdschriften en een leeg canvas doek op wonderbaarlijke wijze in een weerspiegeling van mijn innerlijke wereld, mijn dromen en mijn doelen. Deze creativiteit voelde als een helend proces. Ik keek naar mijn gecreëerde kunstwerk en ik realiseerde me dat dit is wie ik op dit moment ben. Iedere keer als ik het zie staan laat het me glimlachen en ervaar ik een stroom van positieve energie.

Vanochtend las ik: “It is a natural part of being, that our lives sometimes contract before expanding”. Zoals een rups die in zijn cocon kruipt voordat het vleugels krijgt en kan vliegen. Het gaf me rust. Dat is wat ik nodig had, simpelweg bevestiging dat alles goed is. Dat het oké is om me af en toe niet zo sterk en energiek te voelen. En te vertrouwen dat het universum me de weg wijst.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.