YOU’RE THE INSPIRATION

Iedere keer als ik land op Zuid-Afrikaanse bodem voel ik dat ik thuiskom. Alsof ik er in mijn vorige leven gewoond heb. Niet geheel toevallig ben jij dan ook een grote inspiratiebron voor mij. Ik heb je eigenlijk nooit van dichtbij meegemaakt, maar jouw gedachtengoed en alles wat je hebt nagelaten resoneert echt zo ongelofelijk bij mij.

Obama sprak gisteren tijdens zijn speech in Johannesburg over de snelle opkomst van politici die angst, haat en polarisatie uitdragen. Eerlijk gezegd ben ik verbaasd dat deze politiek überhaupt nog overlevingskans heeft, in een wereld die toch behoorlijk snel aan het transformeren is. Kennelijk is het nodig om de pijn nog groter te maken voordat het systeem echt gaat kantelen. Je zal het wel tandenbijtend aankijken, want het druist nogal in tegen de eenheid waar jij voor stond.

Ik geloof nog altijd in een wereld waarin mensen in harmonie met elkaar samen leven, waar liefde stroomt. Dat heb jij laten zien en ‘If you can do it, I can do it’. Vandaag zou je 100e verjaardag zijn. Ik vraag me af hoe de wereld eruit had gezien als jij nog had geleefd. Dan was er vast en zeker meer harmonie. Ik hoop dat velen een voorbeeld nemen aan je en dat iedereen zijn licht laat stralen, zodat de wereld lichter en vrijer wordt.

Thank you, Madiba. You’re the inspiration🙏🏼

“As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.” – Nelson Mandela

Nelson_Mandela

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.