Mijn eigen politieke beweging

Gaande mijn politieke avontuur ontstond de wens om op een zeker moment mijn eigen politieke beweging te starten. In die tijd was er nog geen reden om dat op korte termijn te ontplooien. “Ooit, als ik later groot ben”. Wat ik toen nog niet wist was dat dat moment sneller zou komen dan ik dacht.

Waar ik me in 2018 nog heel erg thuis en op mijn plek voelde bij PrO, begon dat in de zomer van 2019 steeds weerbarstiger te worden. Mijn wereldbeeld transformeerde. Ikzelf transformeerde. Het zorgde ervoor dat ik een andere kijk kreeg op het concept overheid. Ik begon me af te vragen of de mate van centrale planning van onze leefwereld wel zo liefdevol is? Of vrijheid niet ons basisrecht is? En of centrale planning überhaupt wel werkt? Een tweetal jaren ervaring opdoen in lokale politiek leerde me dat we alleen maar langzamer gaan bewegen, terwijl de wereld juist alsmaar sneller verandert. Bureaucratie wordt zoals een parasiet altijd alleen maar groter en de overheid is als een rupsje-nooit-genoeg. Dit heeft tot gevolg dat de regeldruk en belastingdruk blijft stijgen. We raken verstrikt in ons eigen systeem. Wat we meer dan ooit nodig hebben is eenvoud en vrijheid om de juiste dingen te laten ontstaan. Zoals dat ook in de natuur gaat.

In januari van 2020 kwam er abrupt een einde aan mijn tijd bij PrO. Zoals ik geloof dat alles met een reden gebeurt, kan ik nu ook zien dat er iets groters op me stond te wachten. Het oprichten van mijn eigen politieke beweging. WIJ! Oisterwijk zag op 3 juli 2020 het licht toen Kim Tjoa en ik de notariële akte van oprichting ondertekende bij Tineke Groot Notaris in Moergestel. Kim en ik kende elkaar al zijdelings. Hij golfde zo nu en dan met mijn vader. Toen hij in 2018 een relatie kreeg met mijn vriendin Dianthe leerde we elkaar beter kennen. Aan de keukentafel bij Dianthe ontdekte we onze gemeenschappelijke interesse voor politiek en openbaar bestuur. Het was Kim die mij hielp zoeken naar de antwoorden op de vragen die ontstonden tijdens mijn politieke tocht. In februari van 2020 belde ik hem op met de vraag of hij wilde meedenken over mijn idee om een nieuwe politieke beweging te starten. Eentje die geen klassiek verkiezingsprogramma zou hebben, maar gebaseerd is op universele principes.

Het bleef niet bij ‘meedenken’. Ik kan me het telefoontje nog herinneren als de dag van gisteren. “Steef, ik heb eens nagedacht, maar ik wil eigenlijk ook wel heel graag meedoen en verkiesbaar zijn.” Ik weet inmiddels dat als ik los durf te laten, de juiste mensen en kansen vanzelf op mijn pad komen. Dit was er duidelijk een. Kim en ik blijken een goed team te zijn. Kim’s advocatendiscipline 😉 zorgt ervoor dat de dingen die gedaan moeten worden ook gedaan worden. Bovendien heeft hij talent voor artikelen schrijven over allerhande onderwerpen. De blogpagina van WIJ! is er dankzij hem. Ondertussen herinner ik hem eraan dat we soms ook gewoon mee mogen flowen met de stroom en niet alles hoeven te controleren.

Over 8 weken is het verkiezingsdag. Afgelopen week is de kieslijst afgerond. Het moest blijkbaar zo zijn dat er maar liefst vijf mannen achter mij staan. Letterlijk en figuurlijk. “Achter iedere succesvolle vrouw staat een krachtige man”. En in mijn geval 5 :). Stuk voor stuk succesvolle, gave figuren met een eigen verhaal. Ik voel me dan ook gevleid dat zij vertrouwen hebben in mij en WIJ!.

WIJ! is absoluut ontstaan uit een innerlijk vuur en verlangen naar meer vrijheid en rechtvaardigheid. Ik wil behalve besturen ook mensen inspireren om meer op te staan voor zichzelf. Niet voor niets is de campagneslogan “Een stem op WIJ! is een stem op jezelf”. Ik hoop dat mensen zich weer bewust worden van de leider in zichzelf, in plaats van de autoriteit buiten zichzelf te volgen. Het is tijd voor een radicale verandering in onze systemen. En die beweging wil ik van onderaf vorm geven met WIJ!.

Ik nodig je van harte uit op de website https://wijoisterwijk.nl of op de social media kanalen van WIJ!. Als je een steentje bij wil dragen aan de campagne kan dat via http://bunq.me/wijoisterwijk. Dat waardeer ik zeer ❤

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.