Leef als Steef

Ik sloot mijn bachelor opleiding Bedrijfskunde af in de zomer van 2017. Dat was direct ook de zomer waarin ik geconfronteerd werd met een nieuwe wereld. De wereld van persoonlijke ontwikkeling, intrinsieke motivatie en spiritualiteit. Al snel liet ik de gedachte aan een carrière bij een grote corporate in een mantelpakje los en begon me te begeven op ‘de reis naar binnen’.

Een NLP-opleiding was het begin van deze reis. Sindsdien ben ik niet meer gestopt met op zoek gaan naar alle geheimen van het universum. Ik begon mijn nieuwsgierigheid te volgen en dat leidde me naar heel veel kennis en ervaringen. Op gebieden zoals familieopstellingen, tarotkaart lezingen, kundalini yoga, meditatie, journaling en ook mindfulness. Ik ging op zoek naar de waarheden over onze wereld, de macht achter de macht, de intelligentie van buitenaardse en oude beschavingen.

Bovenal ging ik meer en meer op mijn intuïtie varen. Voelen wat er van binnen afspeelt als ik keuzes moet maken. Ik ben met meer aandacht gaan leven. Aandacht voor de mensen om me heen en de natuur. Ik laad op tijd mijn batterij weer op. Deze wil namelijk nog wel eens snel leeg zijn als ik teveel prikkels heb gehad. Zeker na een raadsvergadering ben ik behoorlijk vermoeid. Vriendinnen vragen wel eens hoe ik het eigenlijk volhoud om als zo’n gevoelig wezentje actief te zijn in de politiek. De politiek is eigenlijk ook niks voor mij, maar juist daarom iets voor mij. Het is de plek waar de regels in onze samenleving worden bepaald. En het is de plek waar ik mijn stem kan laten horen. In plaats van roepen aan de zijlijn doe ik graag mee in de arena. En daar heb ik graag wat voor over.

In 2017 heb ik onbewust besloten dat ik alleen nog maar mijn innerlijke vonk volg. En dat leidt me over een pad met behoorlijk wat uitdagingen, maar die zijn makkelijker te overkomen omdat het vuur dat in me brand zo sterk is. Ik leef steeds minder vanuit m’n hoofd en steeds meer vanuit mijn hart en buik. ‘Leef als Steef’ is het volgen van jouw unieke pad dat je hebt uitgekozen voordat je op aarde kwam. Op dat unieke pad word je namelijk geholpen door krachten in het universum, toevalligheden of synchroniciteit, die groter zijn dan jezelf. Dat maakt dat ik het niet alleen hoef te doen.

Leven als Steef is een interessant leven, gevuld met humor, plezier, lichtheid en liefde.